Hartige winter-groentetaart
Met deze goedgevulde groentetaart ben je zo weer op temperatuur.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil ondertussen de knolselderij en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de cavolo nero in kleinere stukjes. Verhit de boter in een wok en roerbak de knolselderij, winterpeen en cavolo nero 7 min. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de zoete aardappelen af, voeg de smeerkaas en de eieren toe en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Meng de gebakken groenten erdoor.
Rol het croissantdeeg uit op een bakplaat en vorm er een rechthoek van. Duw de gaatjes tussen de deegstukken dicht. Schep de groentepuree op het deeg, maar laat de randen vrij. Snijd de worst in plakjes en leg op de puree. Klap de randen van het deeg naar binnen. Bak de groentetaart ca. 25 min. iets onder het midden van de oven.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Hartige winter-groentetaart
Met deze goedgevulde groentetaart ben je zo weer op temperatuur.
hoofdgerecht
null personen
845 kcal
40 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil ondertussen de knolselderij en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de cavolo nero in kleinere stukjes. Verhit de boter in een wok en roerbak de knolselderij, winterpeen en cavolo nero 7 min. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de zoete aardappelen af, voeg de smeerkaas en de eieren toe en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Meng de gebakken groenten erdoor.
Rol het croissantdeeg uit op een bakplaat en vorm er een rechthoek van. Duw de gaatjes tussen de deegstukken dicht. Schep de groentepuree op het deeg, maar laat de randen vrij. Snijd de worst in plakjes en leg op de puree. Klap de randen van het deeg naar binnen. Bak de groentetaart ca. 25 min. iets onder het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zoete aardappelen
300 g knolselderij
300 g winterpeen
200 g gesneden cavolo nero
25 g ongezouten roomboter
200 g naturel smeerkaas
2 middelgrote eieren
350 g super croissantdeeg
120 g Groninger metworst
Dit heb je nodig
staafmixer