Hartige winter-groentetaart
bewaar
bewaar

Hartige winter-groentetaart

Met deze goedgevulde groentetaart ben je zo weer op temperatuur.

40 min. bereiden / 25 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil ondertussen de knolselderij en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de cavolo nero in kleinere stukjes. Verhit de boter in een wok en roerbak de knolselderij, winterpeen en cavolo nero 7 min. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de zoete aardappelen af, voeg de smeerkaas en de eieren toe en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Meng de gebakken groenten erdoor.

Rol het croissantdeeg uit op een bakplaat en vorm er een rechthoek van. Duw de gaatjes tussen de deegstukken dicht. Schep de groentepuree op het deeg, maar laat de randen vrij. Snijd de worst in plakjes en leg op de puree. Klap de randen van het deeg naar binnen. Bak de groentetaart ca. 25 min. iets onder het midden van de oven.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hartige winter-groentetaart

Met deze goedgevulde groentetaart ben je zo weer op temperatuur.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig