Tony's Chocolonely milk & cookies panna cotta
Het klassieke Italiaanse recept met een vleugje Tony's. Daar wordt alles beter van!
Aan de slag
Doe de slagroom met de kristalsuiker en het kaneelstokje in een steelpan en breng tegen de kook aan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Voeg het merg en het stokje toe aan de slagroom. Houd de slagroom nog 10 min. op laag vuur tegen de kook aan. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit, voeg toe aan de room en roer tot de gelatine is opgelost. Laat de room 20 min. afkoelen. Hak ondertussen de chocolade in stukjes. Meng de chocoladestukjes door de room en schenk in de espressokopjes. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Tony's Chocolonely milk & cookies panna cotta
Het klassieke Italiaanse recept met een vleugje Tony's. Daar wordt alles beter van!
nagerecht
null personen
305 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Doe de slagroom met de kristalsuiker en het kaneelstokje in een steelpan en breng tegen de kook aan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Voeg het merg en het stokje toe aan de slagroom. Houd de slagroom nog 10 min. op laag vuur tegen de kook aan. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit, voeg toe aan de room en roer tot de gelatine is opgelost. Laat de room 20 min. afkoelen. Hak ondertussen de chocolade in stukjes. Meng de chocoladestukjes door de room en schenk in de espressokopjes. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml verse slagroom
20 g kristalsuiker
1 kaneelstokje
1 vanillestokje
2 blaadjes gelatine
50 g Tony's Chocolonely melkchocolade kaneelbiscuit
Dit heb je nodig
(espresso)kopjes