Pompoen, aardappel, rode ui en worst uit de oven
Dat is nog eens makkelijk koken. Alle ingrediënten gaan op de bakplaat en jij hoeft alleen nog maar te wachten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in de breedte in plakken van 1 1⁄2 cm dik. Was de krieltjes en halveer ze.
Pel de uien en snijd elke ui in 6 parten. Knip de worstjes open met een schaar en verwijder het vel. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng in een grote kom de pompoen, krieltjes, ui, het worstvlees, de tijm en de olie. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 35 min. in de oven. Schep na 15 min. om. Lekker!
Pompoen, aardappel, rode ui en worst uit de oven
Instructievideo - 02:17 min.
Pompoen, aardappel, rode ui en worst uit de oven
Dat is nog eens makkelijk koken. Alle ingrediënten gaan op de bakplaat en jij hoeft alleen nog maar te wachten.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
30 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in de breedte in plakken van 1 1⁄2 cm dik. Was de krieltjes en halveer ze.
Pel de uien en snijd elke ui in 6 parten. Knip de worstjes open met een schaar en verwijder het vel. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng in een grote kom de pompoen, krieltjes, ui, het worstvlees, de tijm en de olie. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 35 min. in de oven. Schep na 15 min. om. Lekker!
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 flespompoen
500 g krieltjes
3 middelgrote uien
540 g verse Catalaanse braadworsten
4 takjes verse tijm
4 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier