Tonijnburger van zoete aardappel en tuinerwten met kerrie
bewaar
bewaar

Tonijnburger van zoete aardappel en tuinerwten met kerrie

Burger-time! Maar nu eens een keer van tonijn en zoete aardappel: écht lekker.

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over tot ze onder staan. Laat de tonijn uitlekken en meng door de zoete-aardappelpuree. Voeg de curry madras toe. Doe de tuinerwten in een vergiet en laat goed uitlekken. Meng de tuinerwten samen met het ei en de helft van het paneermeel door het tonijn-aardappelmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het mengsel in ballen en druk deze plat tot je dikke burgers hebt ter grootte van de broodjes. Doe de rest van het paneermeel in een bord en bedek de burgers er een voor een meer. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers op hoog vuur aan beide kanten bruin. Zet het vuur laag en laat de burgers in ca. 8 min. gaar worden.

Snijd ondertussen de meergranenbollen open en bestrijk beide snijvlakken met de tzatzikisalade. Snijd de komkommer in plakjes en verdeel over de broodjes. Verdeel de veldsla erover. Leg op elk broodje een burger en serveer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tonijnburger van zoete aardappel en tuinerwten met kerrie

Burger-time! Maar nu eens een keer van tonijn en zoete aardappel: écht lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig