Borrelbrood
Knoflookbrood 3.0! Maak de blits met dit chique, maar easy-to-make borrelbrood.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door. Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
Smelt de boter in een steelpan en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de kaas in dunne plakjes en halveer in de lengte. Snijd de peterselie fijn en meng door de gesmolten boter. Sprenkel de peterselie-boter tussen de sneden in het brood. Verdeel de kaas ertussen.
Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak 15-20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.
Borrelbrood
Instructievideo - 01:52 min.
Borrelbrood
Knoflookbrood 3.0! Maak de blits met dit chique, maar easy-to-make borrelbrood.
bijgerecht
null personen
305 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door. Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
Smelt de boter in een steelpan en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de kaas in dunne plakjes en halveer in de lengte. Snijd de peterselie fijn en meng door de gesmolten boter. Sprenkel de peterselie-boter tussen de sneden in het brood. Verdeel de kaas ertussen.
Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak 15-20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 Liefde & Passie speltbrood
100 g knoflookboter
250 g camembert
15 g verse peterselie
Dit heb je nodig
aluminiumfolie