Broccoli-ansjovisschotel
Groen bijgerecht met precies genoeg pit.
Aan de slag
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook 4 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit ondertussen de ansjovis en 1 el olie uit het blikje op laag vuur in een hapjes pan en druk de ansjovis met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de uien toe en bak 5 min. op middel hoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de broccoli en knoflook toe aan het ansjovis-uimengsel en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Broccoli-ansjovisschotel
Groen bijgerecht met precies genoeg pit.
bijgerecht
null personen
95 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook 4 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit ondertussen de ansjovis en 1 el olie uit het blikje op laag vuur in een hapjes pan en druk de ansjovis met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de uien toe en bak 5 min. op middel hoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de broccoli en knoflook toe aan het ansjovis-uimengsel en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
25 g John West Anjovis in olijfolie
300 g gesneden uien
2 tenen knoflook