Spinazie-panpizza met lamsworstjes en kruidensaus
De ene helft van de spinazie gaat in de bodem, de andere in de saus: met spinazie kun je álles!
Aan de slag
Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de worstjes in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Houd het groen apart. Halveer de knollen en snijd in dunne plakken. Voeg de venkel de laatste 8 min. samen met de tomatenblokjes toe aan de worstjes en bak mee. Neem de worstjes uit de pan, snijd elk in 3 stukken en doe weer terug in de pan.
Snijd ondertussen de helft van de spinazie fijn. Meng met het meel, 150 ml yoghurt en het zout en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 gelijke porties en rol elk stuk op een met bloem bestoven werkblad uit tot een pizzabodem van Ø 18 cm.
Verhit 2 koekenpannen met in elk 1 el olie en bak 2 pizzabodems in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de pizzabodems. Houd de pizzabodems warm op een bord onder aluminiumfolie.
Doe de rest van de spinazie en de rest van de yoghurt, de dille en knoflook in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de panpizza’s over de borden, schep er het worstjes-venkelmengsel op en besprenkel met de kruidenknoflookyoghurt.
Spinazie-panpizza met lamsworstjes en kruidensaus
De ene helft van de spinazie gaat in de bodem, de andere in de saus: met spinazie kun je álles!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de worstjes in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Houd het groen apart. Halveer de knollen en snijd in dunne plakken. Voeg de venkel de laatste 8 min. samen met de tomatenblokjes toe aan de worstjes en bak mee. Neem de worstjes uit de pan, snijd elk in 3 stukken en doe weer terug in de pan.
Snijd ondertussen de helft van de spinazie fijn. Meng met het meel, 150 ml yoghurt en het zout en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 gelijke porties en rol elk stuk op een met bloem bestoven werkblad uit tot een pizzabodem van Ø 18 cm.
Verhit 2 koekenpannen met in elk 1 el olie en bak 2 pizzabodems in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de pizzabodems. Houd de pizzabodems warm op een bord onder aluminiumfolie.
Doe de rest van de spinazie en de rest van de yoghurt, de dille en knoflook in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de panpizza’s over de borden, schep er het worstjes-venkelmengsel op en besprenkel met de kruidenknoflookyoghurt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 el traditionele olijfolie
270 g lamsworstjes
2 venkelknollen
400 g tomatenblokjes
200 g babyspinazie
225 g zelfrijzend bakmeel
150 ml milde yoghurt
1½ tl zout
2 snufjes bloem om te bestuiven
150 ml milde yoghurt
7½ g verse dille
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
staafmixer met beker