Meringuerozen
Heerlijk zoete roosjes voor op een taart, in een ijstoetje of gewoon om zo op te eten bij de koffie of thee.
Aan de slag
Doe het eiwit in een brandschone, vetvrije kom. Klop met vetvrije gardes in 5 min. stijf. Voeg lepel voor lepel de suiker toe. Wacht steeds 30 sec. voor je een nieuwe lepel toevoegt. Voeg, als alle suiker door het eiwit is geklopt, de azijn toe en klop nog 2 min. op de hoogste stand. Er is nu glanzend, stijf eiwit ontstaan.
Verwarm de oven voor op 90 °C.
Strijk met de penseel strepen kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak. Schep het eiwit in de spuitzak. Spuit met een ronddraaiende beweging van binnen naar buiten meringueroosjes op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bak de meringueroosjes ca. 2 uur in de oven. Wissel de bakplaten na een uur van positie. Laat de roosjes 30 min. afkoelen.
Allerhande loves meringuerozen
Instructievideo - 00:44 min.
Meringuerozen
Heerlijk zoete roosjes voor op een taart, in een ijstoetje of gewoon om zo op te eten bij de koffie of thee.
nagerecht
null porties
55 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
120 min. oventijd
Aan de slag
Doe het eiwit in een brandschone, vetvrije kom. Klop met vetvrije gardes in 5 min. stijf. Voeg lepel voor lepel de suiker toe. Wacht steeds 30 sec. voor je een nieuwe lepel toevoegt. Voeg, als alle suiker door het eiwit is geklopt, de azijn toe en klop nog 2 min. op de hoogste stand. Er is nu glanzend, stijf eiwit ontstaan.
Verwarm de oven voor op 90 °C.
Strijk met de penseel strepen kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak. Schep het eiwit in de spuitzak. Spuit met een ronddraaiende beweging van binnen naar buiten meringueroosjes op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bak de meringueroosjes ca. 2 uur in de oven. Wissel de bakplaten na een uur van positie. Laat de roosjes 30 min. afkoelen.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g eiwitten
150 g fijne kristalsuiker
1 tl frambozenazijn
1 tl rode kleurstofstift
Dit heb je nodig
penseel
spuitzak met kartelmondje
bakpapier