Gekruide drumsticks met mangosalsa en noedels
Wat een heerlijk gerecht. Pittig, met als fris smaakaccent: mango!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de drumsticks om met de rode currypoeder, 2 el olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
Maak ondertussen de salsa. Snijd 2 salade-uitjes in flinterdunne ringen. Boen 1 limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere limoen in partjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes. Meng de salade-ui, het limoenrasp en -sap en de mango in een kommetje. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng een pan water met wat zout aan de kook. Breek de noedels erboven en kook 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken in een vergiet.
Snijd de knoflook fijn en de rest van de salade-ui in ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en Japanse wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de noedels, salade-ui en woksaus toe en roerbak 3 min. mee. Verdeel de noedels, drumsticks en salsa over de borden en garneer met de partjes limoen.
Gekruide drumsticks met mangosalsa en noedels
Wat een heerlijk gerecht. Pittig, met als fris smaakaccent: mango!
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de drumsticks om met de rode currypoeder, 2 el olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
Maak ondertussen de salsa. Snijd 2 salade-uitjes in flinterdunne ringen. Boen 1 limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere limoen in partjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes. Meng de salade-ui, het limoenrasp en -sap en de mango in een kommetje. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng een pan water met wat zout aan de kook. Breek de noedels erboven en kook 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken in een vergiet.
Snijd de knoflook fijn en de rest van de salade-ui in ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en Japanse wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de noedels, salade-ui en woksaus toe en roerbak 3 min. mee. Verdeel de noedels, drumsticks en salsa over de borden en garneer met de partjes limoen.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
9 kipdrumsticks
2½ tl Thai red currypoeder (Euroma Original spices by Jonnie Boer)
4 el (arachide)olie
1 bosje salade-ui
2 limoenen
1 verse mango
250 g egg noodles
2 tenen knoflook
400 g Japanse wokgroente
150 ml verse woksaus sesam-soja
Dit heb je nodig
bakpapier