Dungesneden Aziatische kalfshaas op een waterkerssalade
Met de malse kalfshaas zet je echt iets bijzonders op tafel.
40 min. bereiden
12 ingrediënten
Aan de slag
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil met een dunschiller van boven naar beneden in dunne linten. Pluk de waterkers van de takjes. Snijd de sjalot in flinterdunne halve ringen. Verdeel de aspergelinten, waterkers en sjalot over een platte schaal.
Schil en rasp de gember. Meng met de miso, mirin, rice vinegar en sriracha in een kommetje tot een dressing. Halveer de kalfshaas in de lengte. Bestrijk elke helft met een eetlepel dressing.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalfshaas 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege Neem de pan van het vuur. Schep het vlees uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Schenk ondertussen de rest van de dressing bij het achtergebleven bakvet en voeg de boter en het kraanwater toe. Laat op middelhoog vuur 1 min. pruttelen. Neem de pan van het vuur en besprenkel de salade ermee.
Dungesneden Aziatische kalfshaas op een waterkerssalade
Met de malse kalfshaas zet je echt iets bijzonders op tafel.
voorgerecht
null personen
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil met een dunschiller van boven naar beneden in dunne linten. Pluk de waterkers van de takjes. Snijd de sjalot in flinterdunne halve ringen. Verdeel de aspergelinten, waterkers en sjalot over een platte schaal.
Schil en rasp de gember. Meng met de miso, mirin, rice vinegar en sriracha in een kommetje tot een dressing. Halveer de kalfshaas in de lengte. Bestrijk elke helft met een eetlepel dressing.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalfshaas 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege Neem de pan van het vuur. Schep het vlees uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Schenk ondertussen de rest van de dressing bij het achtergebleven bakvet en voeg de boter en het kraanwater toe. Laat op middelhoog vuur 1 min. pruttelen. Neem de pan van het vuur en besprenkel de salade ermee.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g verse groene asperges
75 g waterkers
1 sjalot
2 cm verse gember
18 g mix voor miso soup
2 el mirin seasoning
2 el rice vinegar
½ el sriracha hot chilisauce
350 g kalfshazen van de vakslager
1 el arachideolie
1 el ongezouten roomboter
3 el kraanwater
Dit heb je nodig
dunschiller