Drie-kazenquiches met bloemkoolbodem
bewaar
bewaar

Drie-kazenquiches met bloemkoolbodem

Dat is nog eens een verrassende quichebodem: van bloemkool, Parmezaanse kaas en drie-kleurenquinoa.

15 min. bereiden / 35 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en maal ze in de keukenmachine tot fijn kruim. Meng de eieren, quinoa en kaaspoeder erdoor.

Vet de quichevormen in. Bedek de bodems en randen van de quichevormen met minimaal ½ cm bloemkoolmengsel. Bak onder in de oven ca. 20 min. goudbruin. Maak de kom van de keukenmachine schoon. Maal ⅔ van de tuinerwten, knoflook, gorgonzola en ricotta tot puree. Schep de rest van de erwten erdoor.

Neem de quichevormen uit de oven. Vul met het erwtenmengsel, zet terug en bak de quiches in ca. 15 min. gaar. Neem de quiches uit de oven. Garneer met de rucola, besprenkel met de olie en serveer.

variatietipJe kunt in plaats van 4 kleine quiches ook 1 grote quiche maken.

Driekazenquiches met bloemkoolbodem

Instructievideo - 01:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Drie-kazenquiches met bloemkoolbodem

Dat is nog eens een verrassende quichebodem: van bloemkool, Parmezaanse kaas en drie-kleurenquinoa.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig