Tomaten-venkelsoep met balletjes
bewaar
bewaar

Tomaten-venkelsoep met balletjes

Serveer je er brood bij, dan wordt deze heerlijke soep in één klap een hoofdgerecht.

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Haal het vel van de worsten. Meng het venkelzaad door het worstvlees en vorm er balletjes van ter grootte van een grote knikker. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de balletjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.

Voeg de basis voor heldere tomatensoep en het water toe. Breng aan de kook. Voeg de pasta toe en laat op middelhoog vuur 2 min. koken.

Snijd ondertussen het groen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Houd het groen apart als garnering. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de venkel in flinterdunne plakjes.

Voeg de worstballetjes en venkel toe aan de soep en laat nog 3 min. koken. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en garneer met het venkelgroen.

bewaartipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Houd het venkelgroen dan apart en garneer vlak voor het serveren.
combinatietipLekker met ciabatta.

Venkel snijden en bereiden

Instructievideo - 01:54 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomaten-venkelsoep met balletjes

Serveer je er brood bij, dan wordt deze heerlijke soep in één klap een hoofdgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig