Tomaten-venkelsoep met balletjes
Serveer je er brood bij, dan wordt deze heerlijke soep in één klap een hoofdgerecht.
Aan de slag
Haal het vel van de worsten. Meng het venkelzaad door het worstvlees en vorm er balletjes van ter grootte van een grote knikker. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de balletjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
Voeg de basis voor heldere tomatensoep en het water toe. Breng aan de kook. Voeg de pasta toe en laat op middelhoog vuur 2 min. koken.
Snijd ondertussen het groen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Houd het groen apart als garnering. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de venkel in flinterdunne plakjes.
Voeg de worstballetjes en venkel toe aan de soep en laat nog 3 min. koken. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en garneer met het venkelgroen.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Tomaten-venkelsoep met balletjes
Serveer je er brood bij, dan wordt deze heerlijke soep in één klap een hoofdgerecht.
voorgerecht
null personen
380 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Haal het vel van de worsten. Meng het venkelzaad door het worstvlees en vorm er balletjes van ter grootte van een grote knikker. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de balletjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
Voeg de basis voor heldere tomatensoep en het water toe. Breng aan de kook. Voeg de pasta toe en laat op middelhoog vuur 2 min. koken.
Snijd ondertussen het groen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Houd het groen apart als garnering. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de venkel in flinterdunne plakjes.
Voeg de worstballetjes en venkel toe aan de soep en laat nog 3 min. koken. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en garneer met het venkelgroen.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 braadworsten
½ el venkelzaad
1 el zonnebloemolie
458 ml basis voor heldere tomatensoep
1½ l kraanwater
125 g conchigliette (pasta)
1 venkelknol