Bruschette met dadel en mozzarella
Knapperig hapje uit de Italiaanse keuken, wedden dat de schaal in no time leeg is?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uiteinden van het brood en snijd de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de olie met de kruiden en bestrijk de sneetjes brood ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant tot bruschette. Neem uit de oven.
Snijd ondertussen 20 plakjes van de mozzarella. Halveer de dadels en snijd in dunne reepjes.
Verdeel de rucola over de bruschette en beleg ze met de plakjes mozzarella. Verdeel de cremaceto en dadels erover.
Bruschette met dadel en mozzarella
Knapperig hapje uit de Italiaanse keuken, wedden dat de schaal in no time leeg is?
null porties
95 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uiteinden van het brood en snijd de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de olie met de kruiden en bestrijk de sneetjes brood ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant tot bruschette. Neem uit de oven.
Snijd ondertussen 20 plakjes van de mozzarella. Halveer de dadels en snijd in dunne reepjes.
Verdeel de rucola over de bruschette en beleg ze met de plakjes mozzarella. Verdeel de cremaceto en dadels erover.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ciabatta afbakbrood
4 el extra vierge olijfolie
7 g kruiden voor slakkenboter
250 buffelmozzarella
10 dadels zonder pit
40 g rucola
2 el cremaceto classico, 55% balsam
Dit heb je nodig
bakpapier