Pangrattato
bewaar
bewaar

Pangrattato

Pangrattato (gemalen brood in het Italiaans) wordt ook wel de armeluisparmezaan genoemd.

10 min. bereiden

zeer pittig

4 ingrediënten

Aan de slag

Maal de ciabatta in de keukenmachine tot broodkruim. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg het broodkruim en de chilivlokken, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook aan de pan toe en bak 2 min. mee op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat de pangrattato afkoelen.

bewaartipJe kunt de pagnrattato 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
combinatietipLekker over de risosalade met makreel, rode biet & rucola of met ansjovisspaghettini. Kijk voor de recepten elders op deze site.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pangrattato

Pangrattato (gemalen brood in het Italiaans) wordt ook wel de armeluisparmezaan genoemd.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig