Platbrood van de barbecue
bewaar
bewaar

Platbrood van de barbecue

In 3 snelle varianten uit 3 verschillende keukens: Indiaas, Italiaans en Midden-Oosters.

30 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan.

Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van ca. 10 cm doorsnede. Gril 3-5 min. op het rooster knapperig en goudbruin. Keer, besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Gril nog 3-5 min. Serveer warm, lauw of koud.

variatietipMidden-Oosters: voeg bij het maken van het deeg 1 el zhug (specerijenmelange) en 1 el gekneusde komijnzaadjes toe.
variatietipIndiaas: voeg bij het maken van het deeg 1 el vadouvan (specerijenmelange) en 1 el gekneusd korianderzaad toe.
variatietipItaliaans: voeg bij het maken van het deeg de fijngesneden naaldjes van 3 takjes rozemarijn en 1 el gekneusd venkelzaad toe.

Platbrood van de barbecue

Instructievideo - 03:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Platbrood van de barbecue

In 3 snelle varianten uit 3 verschillende keukens: Indiaas, Italiaans en Midden-Oosters.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig