Mojito met gember en jalapeño
De bekende frisse cocktail, maar deze keer lekker pittig!
Aan de slag
Doe de suiker samen met het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Neem de suikersiroop van het vuur en voeg de plakjes gember en peper toe. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.
Pers 2 limoenen uit en snijd de derde in partjes. Verdeel het sap en de partjes over de glazen. Verdeel de muntblaadjes over de glazen en stamp ze met een stampertje een beetje aan zodat de smaken goed vrijkomen. Snijd de gember in stukjes en pers ze met een knoflookpers uit boven de glazen. Doe in elk glas een eetlepel gember-jalapeñosiroop. Verdeel de rum en het mineraalwater over de glazen en vul het aan met ijsblokjes. Serveer met het stampertje.
Mojito met gember en jalapeño
Instructievideo - 02:25 min.
Mojito met gember en jalapeño
De bekende frisse cocktail, maar deze keer lekker pittig!
null personen
385 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Doe de suiker samen met het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Neem de suikersiroop van het vuur en voeg de plakjes gember en peper toe. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.
Pers 2 limoenen uit en snijd de derde in partjes. Verdeel het sap en de partjes over de glazen. Verdeel de muntblaadjes over de glazen en stamp ze met een stampertje een beetje aan zodat de smaken goed vrijkomen. Snijd de gember in stukjes en pers ze met een knoflookpers uit boven de glazen. Doe in elk glas een eetlepel gember-jalapeñosiroop. Verdeel de rum en het mineraalwater over de glazen en vul het aan met ijsblokjes. Serveer met het stampertje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kristalsuiker
200 ml kraanwater
100 g verse gember
2 verse jalapeñopepers
3 limoenen
10 g verse munt
200 ml witte rum
400 ml bruisend mineraalwater
Dit heb je nodig
whiskyglazen
stampertje