Orzosalade met erwten, spinazie & spek
Orzo, ook wel bekend als riso, wordt veel gebruikt in mediterrane gerechten.
Aan de slag
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen een inkeping in de vliesjes van de tuinbonen en duw de boon eruit (dubbeldoppen). Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Bak ondertussen het spek in dezelfde pan zonder olie of boter in 6 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet achter. Bak de tuinbonen en tuinerwten 3 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Neem van het vuur. Meng de orzo, het spek, de spinazie en het citroensap door de groenten. Schep in een grote schaal. Laat 5 min. staan.
Hak ondertussen de noten fijn, snijd de munt fijn en schaaf de kaas. Meng de noten, munt en kaas door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Orzosalade met erwten, spinazie & spek
Instructievideo - 02:47 min.
Orzosalade met erwten, spinazie & spek
Orzo, ook wel bekend als riso, wordt veel gebruikt in mediterrane gerechten.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen een inkeping in de vliesjes van de tuinbonen en duw de boon eruit (dubbeldoppen). Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Bak ondertussen het spek in dezelfde pan zonder olie of boter in 6 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet achter. Bak de tuinbonen en tuinerwten 3 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Neem van het vuur. Meng de orzo, het spek, de spinazie en het citroensap door de groenten. Schep in een grote schaal. Laat 5 min. staan.
Hak ondertussen de noten fijn, snijd de munt fijn en schaaf de kaas. Meng de noten, munt en kaas door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g orzo pasta
300 g diepvries tuinbonen
50 g ongezouten pistachenoten
200 g magere gerookte spekreepjes
300 g diepvries tuinerwten
100 g verse spinazie
2 el citroensap
15 g verse munt
50 g Pecorino Romano