Orzosalade met erwten, spinazie & spek
bewaar
bewaar

Orzosalade met erwten, spinazie & spek

Orzo, ook wel bekend als riso, wordt veel gebruikt in mediterrane gerechten.

35 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen een inkeping in de vliesjes van de tuinbonen en duw de boon eruit (dubbeldoppen). Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

Bak ondertussen het spek in dezelfde pan zonder olie of boter in 6 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet achter. Bak de tuinbonen en tuinerwten 3 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Neem van het vuur. Meng de orzo, het spek, de spinazie en het citroensap door de groenten. Schep in een grote schaal. Laat 5 min. staan.

Hak ondertussen de noten fijn, snijd de munt fijn en schaaf de kaas. Meng de noten, munt en kaas door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Orzosalade met erwten, spinazie & spek

Instructievideo - 02:47 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Orzosalade met erwten, spinazie & spek

Orzo, ook wel bekend als riso, wordt veel gebruikt in mediterrane gerechten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig