Broodje worst met zuurkoolsalade
Worst en zuurkool: het blijft een succescombinatie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de pistolets in het midden van de oven in ca. 10 min. af. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.
Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit en doe in een ruime kom. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Laat de bietjes uitlekken en meng met de appel en crème fraîche door de zuurkool. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Halveer de pistolets en schep een flinke lepel zuurkoolsalade op de onderkanten. Leg hierop twee worstjes en verdeel de helft van de tuinkers erover. Dek af met de bovenkanten van de pistolets. Garneer de rest van de salade met de walnoten en de rest van de tuinkers. Serveer apart erbij.
Broodje worst met zuurkoolsalade
Worst en zuurkool: het blijft een succescombinatie.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de pistolets in het midden van de oven in ca. 10 min. af. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.
Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit en doe in een ruime kom. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Laat de bietjes uitlekken en meng met de appel en crème fraîche door de zuurkool. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Halveer de pistolets en schep een flinke lepel zuurkoolsalade op de onderkanten. Leg hierop twee worstjes en verdeel de helft van de tuinkers erover. Dek af met de bovenkanten van de pistolets. Garneer de rest van de salade met de walnoten en de rest van de tuinkers. Serveer apart erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 meergranen afbakpistolets
2 el zonnebloemolie
8 runderchipolata
500 g zuurkool
1 Elstar appel
340 g rode bietenschijven zoetzuur in pot
125 g crème fraîche
1 bakje tuinkers
50 g ongebrande walnoten