Venkelsoep met gerookte zalm
Een zachte smaak met net dat beetje extra door de gerookte zalm.
Aan de slag
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd ze in dunne plakken.
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de venkel toe en bak 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 3 min. Schenk de melk en 500 ml water erbij, voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken tot de venkel zacht is.
Snijd ondertussen de zalm in reepjes. Snijd de dille fijn. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen en garneer met de zalm en dille.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Venkelsoep met gerookte zalm
Een zachte smaak met net dat beetje extra door de gerookte zalm.
voorgerecht
null personen
160 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd ze in dunne plakken.
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de venkel toe en bak 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 3 min. Schenk de melk en 500 ml water erbij, voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken tot de venkel zacht is.
Snijd ondertussen de zalm in reepjes. Snijd de dille fijn. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen en garneer met de zalm en dille.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
1 ui
25 g ongezouten roomboter
1 el tarwebloem
125 ml volle melk
500 ml kraanwater
1 groentebouillontablet
100 g gerookte zalm
4 takjes verse dille
Dit heb je nodig
staafmixer