Open pantosti's
Droom van elk kind: tosti's eten en gourmetten tegelijk!
Aan de slag
Snijd de dadels in reepjes. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd 8 sneetjes van de brioche en steek er met een glas rondjes uit met een doorsnee van 7 cm. Besmeer de briocherondjes aan één kant met boter en beleg de andere kant met reepjes dadel en een plak geitenkaas.
Snijd 8 sneetjes van het stokbrood. Rasp de kaas. Besmeer één kant met boter en beleg de andere kant met kaas en ½ plakje ham.
Vul 4 pannetjes met de brioche-geitenkaasrondjes en 4 pannetjes met de ham-kaasbroodjes Zet de pannetjes 5 min. onder de grill, tot de kaas gesmolten is. Herhaal met de rest van de broodjes.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Garneer de ham-kaastosti’s met de tomatenblokjes en de geitenkaastosti’s met de tijm. Zet de pannetjes met de broodjes nog 2 min. op de bakplaat.
Open pantosti's
Droom van elk kind: tosti's eten en gourmetten tegelijk!
null personen
615 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de dadels in reepjes. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd 8 sneetjes van de brioche en steek er met een glas rondjes uit met een doorsnee van 7 cm. Besmeer de briocherondjes aan één kant met boter en beleg de andere kant met reepjes dadel en een plak geitenkaas.
Snijd 8 sneetjes van het stokbrood. Rasp de kaas. Besmeer één kant met boter en beleg de andere kant met kaas en ½ plakje ham.
Vul 4 pannetjes met de brioche-geitenkaasrondjes en 4 pannetjes met de ham-kaasbroodjes Zet de pannetjes 5 min. onder de grill, tot de kaas gesmolten is. Herhaal met de rest van de broodjes.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Garneer de ham-kaastosti’s met de tomatenblokjes en de geitenkaastosti’s met de tijm. Zet de pannetjes met de broodjes nog 2 min. op de bakplaat.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 dadels zonder pit
1 tomaat
½ brioche brood
20 g ongezouten roomboter
8 plakjes geitenkaas naturel 45+
½ meergranen afbakstokbrood
150 g jong belegen kaas
50 g coburgerham
2 takjes verse tijm
Dit heb je nodig
gourmetstel