Opperdepop: ijslolly’s in twee kleuren 24+ mnd
De ideale traktatie: deze ijsjes zijn gemaakt van vers fruit én zien er feestelijk uit.
Aan de slag
Halveer de meloen, lepel de zaden eruit met een lepel en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokken. Pureer de meloen met de staafmixer of in de keukenmachine en meng er 25 g suiker door. Voeg eventueel een scheutje water toe om er in totaal 300 ml van te maken. Schenk de meloenpuree tot aan de rand in vier ijslollyvormen. Sluit de vormen met het dekseltje met stokje.
Pureer de frambozen fijn met de staafmixer of in de keukenmachine. Zeef ze boven een maatbeker en meng de rest van de suiker erdoor. Voeg zo veel koud water toe dat je in totaal 300 ml hebt. Schenk de frambozenpuree tot aan de rand in vier ijslollyvormen. Sluit de vormen met het dekseltje met stokje. Laat de ijslolly’s in 6 uur bevriezen in de vriezer.
Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de vormpjes kort in heet water. Trek de ijslolly’s aan het stokje voorzichtig uit de vormen.
Meloen snijden
Instructievideo - 01:38 min.
Opperdepop: ijslolly’s in twee kleuren 24+ mnd
De ideale traktatie: deze ijsjes zijn gemaakt van vers fruit én zien er feestelijk uit.
null porties
80 kcal
20 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Halveer de meloen, lepel de zaden eruit met een lepel en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokken. Pureer de meloen met de staafmixer of in de keukenmachine en meng er 25 g suiker door. Voeg eventueel een scheutje water toe om er in totaal 300 ml van te maken. Schenk de meloenpuree tot aan de rand in vier ijslollyvormen. Sluit de vormen met het dekseltje met stokje.
Pureer de frambozen fijn met de staafmixer of in de keukenmachine. Zeef ze boven een maatbeker en meng de rest van de suiker erdoor. Voeg zo veel koud water toe dat je in totaal 300 ml hebt. Schenk de frambozenpuree tot aan de rand in vier ijslollyvormen. Sluit de vormen met het dekseltje met stokje. Laat de ijslolly’s in 6 uur bevriezen in de vriezer.
Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de vormpjes kort in heet water. Trek de ijslolly’s aan het stokje voorzichtig uit de vormen.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 meloen
100 g fijne kristalsuiker
300 g verse frambozen
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
ijslollyvormen