Mexicaans spiegelei
Aan de slag
In grote koekenpan 1 eetlepel boter laten smelten en hierboven 4 eieren breken (dooier moet heel blijven). Eieren op matig vuur ca. 7 minuten bakken, tot dooier bijna geheel gestold is. Spiegelei uit pan nemen en warm houden. Zo nog een groot spiegelei bakken. Intussen in steelpan of magnetron tomatensaus verwarmen. Tortilla's volgens gebruiksaanwijzing in magnetron of droge koekenpan verwarmen. Steeltjes van koriander verwijderen, blad fijn snijden en door tomatensaus mengen. Tortilla's over vier grote borden verdelen. Een helft van tortilla dik besmeren met warme tomatensaus. Spiegeleieren halveren en op tomatensaus leggen. Tortilla's dubbelgeklapt serveren.
Mexicaans spiegelei
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In grote koekenpan 1 eetlepel boter laten smelten en hierboven 4 eieren breken (dooier moet heel blijven). Eieren op matig vuur ca. 7 minuten bakken, tot dooier bijna geheel gestold is. Spiegelei uit pan nemen en warm houden. Zo nog een groot spiegelei bakken. Intussen in steelpan of magnetron tomatensaus verwarmen. Tortilla's volgens gebruiksaanwijzing in magnetron of droge koekenpan verwarmen. Steeltjes van koriander verwijderen, blad fijn snijden en door tomatensaus mengen. Tortilla's over vier grote borden verdelen. Een helft van tortilla dik besmeren met warme tomatensaus. Spiegeleieren halveren en op tomatensaus leggen. Tortilla's dubbelgeklapt serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels boter
1 pot sugo piccante
8 eieren
4 wraptortilla's
½ zakje verse koriander