Thaise visballetjes met noedelsoep
Pittige soep uit het oosten met een basis van bouillon en teriyakisaus
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de ene helft van de peper heel fijn en de andere helft in dunne reepjes.
Snijd de vis in grove stukken. Maal in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg de fijngesneden peper, maizena, currypasta en het ei toe aan het vismengsel en maal kort totdat het gemengd is. Schil de gember en snijd in plakjes. Breng in een soeppan het water aan de kook met het bouillontablet. Voeg de gember en teriyakisaus aan de bouillon toe. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Maak met 2 vochtige theelepels balletjes van het vismengsel. Voeg de balletjes direct toe aan de soep en laat 5 min. zachtjes meekoken. Schep de mie en paksoi in de kommen en schenk de bouillon met visballetjes erover. Garneer met de reepjes rode peper.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Thaise visballetjes met noedelsoep
Pittige soep uit het oosten met een basis van bouillon en teriyakisaus
hoofdgerecht
null personen
270 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de ene helft van de peper heel fijn en de andere helft in dunne reepjes.
Snijd de vis in grove stukken. Maal in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg de fijngesneden peper, maizena, currypasta en het ei toe aan het vismengsel en maal kort totdat het gemengd is. Schil de gember en snijd in plakjes. Breng in een soeppan het water aan de kook met het bouillontablet. Voeg de gember en teriyakisaus aan de bouillon toe. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Maak met 2 vochtige theelepels balletjes van het vismengsel. Voeg de balletjes direct toe aan de soep en laat 5 min. zachtjes meekoken. Schep de mie en paksoi in de kommen en schenk de bouillon met visballetjes erover. Garneer met de reepjes rode peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g Chinese eiermie
1 rode peper
300 g pangasiusfilets
2 el maizena
4 tl yellow curry paste
1 middelgroot ei
5 cm verse gember
2 l kraanwater
1 runderbouillontablet
4 el Japanse teriyakisaus
1 paksoi
Dit heb je nodig
keukenmachine