Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
Het crunchy bladerdeeg met de kruidige gehaktvulling is om van te watertanden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en rasp grof. Snipper de ui en snijd de selderij fijn.
Meng het gehakt in een kom met de pastinaak, ui, selderij, worcestershiresauce en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg rond af. Verdeel het gehakt-pastinaakmengsel over het midden van de plakjes. Vouw dicht en druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei. Bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
Instructievideo - 00:42 min.
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
Het crunchy bladerdeeg met de kruidige gehaktvulling is om van te watertanden.
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en rasp grof. Snipper de ui en snijd de selderij fijn.
Meng het gehakt in een kom met de pastinaak, ui, selderij, worcestershiresauce en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg rond af. Verdeel het gehakt-pastinaakmengsel over het midden van de plakjes. Vouw dicht en druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei. Bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g pastinaken
1 ui
10 g verse selderij
300 g rundergehakt
2 el Lea & Perrins worcestershiresauce
2 tl milde paprikapoeder
6 plakjes diepvries bladerdeeg
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
bakpapier