Pappa alla zucchine
bewaar
bewaar

Pappa alla zucchine

Stevige courgettesoep met brood en munt.

20 min. bereiden / 1 uur 15 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Pel de uien en knoflook, snijd de ui in ringen en de knoflook in dunne plakjes. Maak de courgettes schoon, snijd ze in de lengte doormidden, schep er de zachte kern uit en snijd ze in plakjes.

Doe alles in een grote pan met een scheut olijfolie op matig-laag vuur. Laat alles terwijl je af en toe roert ongeveer 1 uur en 15 min. zachtjes pruttelen en giet er gaandeweg eventueel een extra scheutje water bij. Als je de courgette en ui echt heel rustig laat inkoken, karamelliseren en zacht worden, betaalt zich dat terug in de smaak.

Verkruimel er als de kooktijd erop zit het bouillonblokje boven en scheur het brood in vrij grove stukjes in de pan. Giet er 1 liter kokend water bij, breng de soep aan de kook en laat hem nog 10 min. pruttelen tot hij heerlijk dik is.

Voeg naar smaak peper en zout toe, sprenkel er een flinke scheut extra vierge olijfolie over, hak de muntblaadjes fijn en roer die door de soep. Verdeel de soep over 4 kommen en ga aan tafel.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pappa alla zucchine

Stevige courgettesoep met brood en munt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig