Komkommer-avocadosoep
Aan de slag
Schil 1/2 komkommer en snijd in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Meng met de helft van de olie, 2 el peterselie en peper en zout naar smaak. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Halveer 1 komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Pureer de komkommer, avocado, ansjovis, sjalot en knoflook en 200 ml water 1 min. in de keukenmachine. Voeg de rest van de olie en peterselie, het citroensap en de yoghurt toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Laat in 2 uur afgedekt in de koelkast koud worden.
Schenk de soep in glazen en verdeel de komkommerblokjes erover.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Komkommer-avocadosoep
voorgerecht
null personen
255 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Schil 1/2 komkommer en snijd in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Meng met de helft van de olie, 2 el peterselie en peper en zout naar smaak. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Halveer 1 komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Pureer de komkommer, avocado, ansjovis, sjalot en knoflook en 200 ml water 1 min. in de keukenmachine. Voeg de rest van de olie en peterselie, het citroensap en de yoghurt toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Laat in 2 uur afgedekt in de koelkast koud worden.
Schenk de soep in glazen en verdeel de komkommerblokjes erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ komkommer
4 el olijfolie extra vierge
1 zakje peterselie
1 rijpe avocado
5 ansjovisfilets
2 sjalotten
1 teen knoflook
1 citroen
½ beker Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
keukenmachine