Romige groene aspergesoep
Aan de slag
Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes, houd de kopjes apart. Breng in een soeppan het water, de aspergestukjes, ¾ van de tuinerwten en de bouillontabletten aan de kook. Kook de asperges in 5 min. beetgaar.
Snijd de bieslook fijn, houd enkele sprietjes apart ter garnering. Klop de eieren los met 4 el room culinair, bieslook, peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel een omelet.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg de rest van de room toe. Roer de aspergepunten en rest van de erwten erdoor. Laat de soep door en door warm worden. Snijd de omelet in reepjes. Schep de soep in borden en garneer met de omeletreepjes. Serveer met stokbrood.
Romige groene aspergesoep
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes, houd de kopjes apart. Breng in een soeppan het water, de aspergestukjes, ¾ van de tuinerwten en de bouillontabletten aan de kook. Kook de asperges in 5 min. beetgaar.
Snijd de bieslook fijn, houd enkele sprietjes apart ter garnering. Klop de eieren los met 4 el room culinair, bieslook, peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel een omelet.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg de rest van de room toe. Roer de aspergepunten en rest van de erwten erdoor. Laat de soep door en door warm worden. Snijd de omelet in reepjes. Schep de soep in borden en garneer met de omeletreepjes. Serveer met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse groene asperges
1 l kraanwater
150 g diepvries tuinerwten
2 groentebouillonblokjes
25 g verse bieslook
4 middelgrote scharreleieren
200 ml room culinair
2 el traditionele olijfolie
1 vers stokbrood
Dit heb je nodig
staafmixer