Erwtensoep met gegrilde rookworst
bewaar
bewaar

Erwtensoep met gegrilde rookworst

1 uur bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Breng de erwten, karbonades en spekreepjes met 1.5 liter water in een soeppan aan de kook. Laat op laag vuur 30 min. sudderen. Verwijder met een schuimspaan het opkomende schuim. Roer de soep regelmatig door, ook over de bodem, zodat deze niet aanbrandt.

Snijd de knolselderij fijn en voeg samen met de winterpeen, prei, ui, laurier, ¾ van de selderij en de bouillontabletten toe aan de soep. Laat nog 25 min. doorkoken.

Neem de karbonades uit de soep. Haal het vlees van het bot en snijd het fijn. Voeg het vlees weer toe aan de soep en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de rookworst in schuine plakken. Gril de plakken 1 min. per kant in de grillpan. Schep de soep in 4 borden en verdeel de worst erover. Bestrooi met de rest van de selderij.

algemeenGeen grillpan? Bereid de rookworst dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Erwtensoep met gegrilde rookworst

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig