Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middel hoog vuur en bak de plakjes pancetta 5 min. tot knapperig, keer halverwege. Schep de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer de ui. Snijd de helften in de lengte in flinterdunne parten. Meng de mierikswortel, honing, azijn en olie en leg de ui erin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de coeur de boeuf zo in plakken dat je de bloemige binnenkant ziet. Verwijder eventueel de harde kern. Halveer de romaatjes. Verdeel de coeur de boeuf en romaatjes over een platte schaal. Verdeel daar de ui over en besprenkel met de dressing, bestrooi met peper en eventueel zout. Scheur het basilicum in stukken en verdeel erover. Breek vlak voor het serveren de pancetta in stukken en verdeel erover.
Coeur de boeufsalade met knapperige pancetta
Juicy coeur de boeuf tomaten gecombineerd met knapperige pancetta – simpel, fris én krokant. Een perfecte match in een salade, ideaal als bijgerecht!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Coeur de boeufsalade met knapperige pancetta
Juicy coeur de boeuf tomaten gecombineerd met knapperige pancetta – simpel, fris én krokant. Een perfecte match in een salade, ideaal als bijgerecht!

bijgerecht
4 personen
225 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middel hoog vuur en bak de plakjes pancetta 5 min. tot knapperig, keer halverwege. Schep de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer de ui. Snijd de helften in de lengte in flinterdunne parten. Meng de mierikswortel, honing, azijn en olie en leg de ui erin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de coeur de boeuf zo in plakken dat je de bloemige binnenkant ziet. Verwijder eventueel de harde kern. Halveer de romaatjes. Verdeel de coeur de boeuf en romaatjes over een platte schaal. Verdeel daar de ui over en besprenkel met de dressing, bestrooi met peper en eventueel zout. Scheur het basilicum in stukken en verdeel erover. Breek vlak voor het serveren de pancetta in stukken en verdeel erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
80 g pancetta
1 rode ui
2 tl mierikswortel
1 tl vloeibare honing
2 el rodewijnazijn
3 el extra vierge olijfolie
600 g coeur de boeuf tomaten
250 g romaatjes
15 g verse basilicum