Doe de pastasaus in een pan en verwarm 7 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Verwarm ondertussen in een steelpan de pestospread met de crème fraîche op laag vuur. Roer regelmatig.
Haal de lasagnebladen los van elkaar. Kook de bladen in delen, in een ruime pan in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.
Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de pestosaus, ⅓ van de rucola en ⅓ van de zalm erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de kapperappeltjes erover en serveer.
Open lasagne met zalm en pesto
Zin in lasagne? Deze open lasagne maak je zonder oven. Dat is lekker makkelijk en snel!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Open lasagne met zalm en pesto
Zin in lasagne? Deze open lasagne maak je zonder oven. Dat is lekker makkelijk en snel!

hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de pastasaus in een pan en verwarm 7 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Verwarm ondertussen in een steelpan de pestospread met de crème fraîche op laag vuur. Roer regelmatig.
Haal de lasagnebladen los van elkaar. Kook de bladen in delen, in een ruime pan in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.
Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de pestosaus, ⅓ van de rucola en ⅓ van de zalm erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de kapperappeltjes erover en serveer.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
780 g pastasaus basilicum
80 g pestospread
125 g crème fraîche light
250 g verse lasagnebladen
40 g rucola
200 g biologische gerookte zalm
2 el kapperappeltjes